Onze Chef-kok

Koen Somers
Chef-kok (De Kristalijn, Genk)

Wie of wat heeft uw keuze voor dit beroep beïnvloed?
Mijn moeder. Ik stond vroeger al naast de kookpotten om te kijken en te proeven.

Wanneer kan u zich in de keuken echt kwaad maken?
Als er geen teamgeest en geen gedrevenheid is.

Welke groente verkiest u?
Asperges

De stad waar u zou willen wonen en werken.
Barcelona

Uw lievelingsgerecht?
Ribeye Black Angus met witlofsalade en handgesneden frieten.

Voor wie zou u willen koken en waarom?
Lionel Messi. Wereldster en down to earth.

Welke chef inspireert u?
Michel Bras

Welk kruid voor vis- en vleesbereidingen geniet uw voorkeur?
Daslook

Welke beroemde klant zou u willen ontvangen?
Tja waarom niet…..Angelina Jolie!

Welke overleden beroemde man of vrouw had u graag als klant willen hebben?
Mijn vader

Welk klein object is voor u onmisbaar in de keuken?
Timer

Wat is het grootste gebrek van een chef?
Doseren in energie. Soms is alles loslaten eens goed om opnieuw inspiratie op te doen.

Uw eerste culinaire ervaring of souvenir.
Met de school een bezoek aan Georges Blanc gebracht.

Welk aroma of geur ruikt u het liefst in de keuken?
De geur van venkel.

Van welk type keuken houdt u helemaal niet?
Geen enkele, indien alles eerlijk en vers bereid is, sta ik open voor alles.

Bordeaux of Bourgogne en welke precies?
Bourgogne. Puligny Montrachet.

Met welke vis of vleessoort verkiest u bij voorkeur te werken?
Vis: kabeljauw en handgepelde grijze garnalen
Vlees: duif uit Bresse

Wat is het laatste restaurant dat u bezocht heeft?
De Slagmolen in Opglabbeek. Heerlijk gegeten en fijne collega.

Een woord?
Volharding.

Een mooi souvenir?
Reis naar China. Adoptie van mijn 2 dochters.

Uw favoriete aperitief?
Champagne Pol Roger “Pure”.

Een krant of magazine.
Magazine: voetbalmagazine.

Een ander beroep.
Geen.

Welke keuken verkiest u?
Lichte keuken waar product primeert.

Wat heeft u gisteren gegeten en waar?
Kipfilet met boontjes en gebakken aardappeltjes. Maaltijd met de collega’s van De Kristalijn.

Uw slechtste professionele herinnering?
Moet ver zoeken….en vind er niet meteen een.
Dus houden zo!

Wat is het markantste gerecht dat u gegeten hebt en waarom?
Zeebaars in zoutkorst (Sea Grill). Gewoon overheerlijk in zijn eenvoud.

Uw lievelingsboek?
De Essentie.

Een bier?
Een goed getapte pils verkies ik boven veel.

Welk stuk vlees van het rund geniet uw voorkeur?
De zesrib.

Hoeveel verschillende kruiden (gedroogde en verse) gebruikt u in de keuken?
Een 30-tal.

Een bloem?
Zonnebloem.

Een Champagne?
Champagne Pol Roger «Pure».

Heeft u nog suggesties voor Gastromania?
Niet meteen. Vind vooral de productvergelijkingen interessant.